31 sty 2015

Kanapka z burakiem pieczonym

Otóż byłam ostatnio u Pani T i jadłam różne rzeczy i przytargałam jeden z przepisów na bloga. Jest geeenialnyy.


Potrzebujemy:
chleb, najlepiej taki wiejski, pachnący, jeszcze ciepły...mm...
masło
rukola, roszponka, czy co tam kto lubi z zieleninki. Ja preferuje roszponkę.
ser kozi, albo inny wedle życzenia
no i one piękne, czerwone, słodkie buraki. Musimy je najpierw upiec w piekarniku. Buraki pieczemy zawinięte w folie aluminiową i pieczemy ok. godziny w 190st.C. Upieczone kroimy w plastry zalewamy odrobiną octu, octu balsamicznego, słodzimy, solimy i zostawiamy na parę minut, żeby się przegryzło. Po ok. 10 min układamy wszystkie składniki na chlebku :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz