Naleśniki można jeść nie tylko na słodko. Ja osobiście bardziej preferuje te wytrawne.
Ciasto:
mleko - ok. 3 szkl.
odrobina wody
2 jaja
mąka (na oko)
sól (szczypta)
Wszystko razem oczywiście mieszamy miksujemy. Żeby naleśniki były puszyste można dodać wody gazowanej.
Farsz:
szpinak (jeżeli mrożony to ok. 5 kostek)
ząbek czosnku
śmietana 30% (1/3 szklanki)
sól, pieprz, Vegeta
Szpinak smażymy na odrobinie oleju, siekamy drobno ząbek czosnku. Dolewamy śmietankę i zostawiamy na ogniu aż zgęstnieje. Doprawiamy do smaku.
Naleśniki smarujemy farszem i składamy na cztery, podsmażamy na patelni i już...gotowe. Smacznego :)
Naleśniki smarujemy farszem i składamy na cztery, podsmażamy na patelni i już...gotowe. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz