28 lis 2013

Naleśniki z parówką

Ciasto:
mleko - ok. 3 szkl.
odrobina wody
2 jaja
mąka (na oko)
sól (szczypta)
Wszystko razem oczywiście mieszamy miksujemy. Żeby naleśniki były puszyste można dodać wody gazowanej. 










Na początku smażymy naleśniki, następnie układamy kolejno ser żółty, parówkę przekrojoną na 4 i znów ser. 
Naleśnik zawijamy  jak na krokiety. 









Tak zawinięte naleśniki podsmażamy na patelni do uzyskania złotego kolory, wtedy ser w środku sie rozpuści. Do tego świetnie się sprawdza najpopularniejsza marchewka z groszkiem.

Marchew i groszek:
Gotujemy marchew z groszkiem, dodajemy kostkę rosołową, jeśli jest potrzeba dosalamy. Całość zaprawiamy śmietaną i mąką. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz