14 wrz 2013

Faszerowane pieczarki w cieście

Składniki:
ok. 0.5 kg mięsa mielonego
8 dużych pieczarek
1 cebula
bułka tarta
sól, pieprz
olej

Ciasto:
Takie jak na naleśniki tylko gęstsze. Mleko, jajko, mąka, odrobina wody.




Z pieczarek usuwamy nóżki i faszerujemy je mięsem mielonym z lekka górką. Mięso wyrabiamy z podsmażona cebulką i przyprawiamy je.

Zanurzamy pieczarki w cieście i jak najszybciej wkładamy do garnka z dobrze rozgrzanym olejem.
Smażymy do uzyskania złotego koloru.

Po usmażeniu układamy pieczarki w naczyniu żaroodpornym, piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C. Pieczarki pieczemy przez ok. 40 min. Można podawać z sałatka, kaszą, ryżem, ziemniakami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz