11 cze 2013

Szparagi w sosie beszamelowym


Składniki:

Słoik marynowanych białych szparagów
Ser żółty (plastry)
Szynka (plastry)

pomidor 
Sos Beszamel:

Masło rozpuszczamy w rondelku dodajemy 
ok. 2 łyżki mąki i dodajemy ciepłe mleko. Następnie do całości
wlewamy sok po szparagach ze słoika i gotujemy ok. 5 min, dodajemy sól i pieprz i szczyptę gałki muszkatołowej.


 Szparagi zawijamy w plaster sera żółtego i plasterek szynki i tak każdy po kolei układamy w naczyniu żaroodpornym na wierzch  układamy pokrojonego w plasterki pomidora i całość zalewamy sosem beszamelowym. Szparagi zapiekamy w piekarniku ok. 30 min (180 s.C)







Po 30 min.mamy wyśmienitą kolacyjkę ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz