13 maj 2013

Schabowy z nniespodzianką

Kotleciki:

0,5 kg schabu
0,5 kg pieczarek
1 duża cebula
1 jajko
0,5 szklanki bułki tartej
0,5 szklaanki mąki

Farsz:
Pieczarki zcieramy na tarce jarzynowej, cebulę kroimy w drobną kostkę. Całość dusimy i odparowujemy nadmiar wody. 


Schab rozbijamy i solimy. Na środek kotleta dodajemy łyżkę farszu i zawijamy w trójkąt (może być rulon). Tak przygotowane kotlty obtaczamy w mące następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażymy na oleju i obu stron, nastepnie wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez około 20 min w temp. 180 stopni.
Sałatka:
1 pomidor
ser mozzarella
sałata lodowa
mała papryka
sos sałatkowy włoski

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz